Miljøpolicy
Føniks vask og rens AS er Miljøfyrtårnsertifisert. Vi har som mål å bidra til et bedre lokalmiljø gjennom å levere tjenester av høy kvalitet, samtidig som vi tar vare på våre ansatte og det ytre miljø.
Det skal vi gjøre gjennom:
- å ta godt vare på våre ansatte og gi dem god opplæring slik at de utfører jobben på en måte som ivaretar deres helse, samtidig som de sørger for at rengjøringen utføres på best mulig måte
- å tenke miljø som en naturlig og integrert del av virksomheten
- å tilfredsstille miljøkrav og reguleringer fra offentlige myndigheter
- å identifisere og redusere mulige kilder til forurensning
- å etterstrebe en effektiv bruk av energi og minimum bruk av forbruksmaterialer
- å ha en god dialog med kundene, slik at vi kan utføre et effektivt renhold som bidrar til et sunnere arbeidsmiljø og best mulig bevaring av bygningsmasse og inventar for kundene
Vi skal kontinuerlig
vedlikeholde og forbedre vårt miljøarbeid gjennom vår
Miljøfyrtårnsertifisering, som innebærer årlig gjennomgang og resertifisering
hvert tredje år.
Miljøpolicy for Føniks vask og rens AS, oppdatert 29.09.24
Føniks vask og rens har som mål å bidra til et bedre lokalmiljø gjennom å levere tjenester av høy kvalitet og ta godt vare på våre ansatte, kundene og det ytre miljø. Våre ansatte skal få god opplæring og oppfølging slik at rengjøringen utføres på en måte som er helsebringende for renholderen samtidig som det gir kundene et sunnere arbeidsmiljø og ivaretar deres bygningsmasse og inventar. Utslipp og avfall skal være på et minimum
Vi skal kontinuerlig vedlikeholde og forbedre vårt miljøarbeid gjennom vår Miljøfyrtårnsertifisering, som innebærer årlig gjennomgang og resertifisering hvert tredje år.
Konkrete mål for helse, miljø og sikkerhetsarbeidet i 2024/2025:
1. Transport
Mål: . Minst 60 % av selskapets kjøring/transport med varer og personell til/fra oppdrag skal utføres med transportmidler uten utslipp. Dvs. elbil eller sykkel
Tiltak: Ansatte får samme godtgjøring når de sykler imellom oppdrag som når de kjører bil. Ledelsen skal i størst mulig grad benytte ikke-fossile transportmidler. Ansatte skal oppfordres til å sykle eller å bruke elbil.
Indikatorer: Det føres kjørebok for tjenestereiser, og markeres om det sykles, brukes elbil eller bil med fossilt drivstoff.
2. Medvirkning av ansatte
Mål: Sikre medvirkning av arbeidstakere i internkontrollarbeidet og Miljøfyrtårnarbeidet.
Tiltak: Vi skal ha tre årlige samlinger for ansatte hvor vi diskuterer hvordan vi jobber, og ser på forbedringspotensialer mht. hvordan arbeidet utføres, bruk av utstyr og rengjøringsmidler og samarbeid ansatte imellom og mellom ansatte og ledelse. Medarbeiderne skal ut fra dette medvirke i revidering av internkontrollen.
Indikatorer: Det skrives referat fra samlingene og føres oversikt over tilbakemeldinger og forslag fra de ansatte.
3. Avvikshåndtering
Mål: Sikre at virksomheten har et system for å avdekke, rette opp og forebygge avvik.
Tiltak: I de tre årlige samlingene skal mottatte avvik siden sist gjennomgås, og ansatte skal oppfordres til å melde avvik og komme med forbedringsforslag. Dette er en del av arbeidet med å få til mer medvirking av ansatte.
Indikatorer: Vi ser på antall avvik og hvor mange personer som melder dem. Hittil har de nesten utelukkende vært skrevet av daglig leder eller verneombudet.